Welcome to Gadget Prix!

Cart

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Cart

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Anatomia dhe kushtet e zakonshme të kanalit të veshit

Anatomia dhe kushtet e zakonshme të kanalit të veshit

Kanali i veshit është një rrugë e vogël, e ngjashme me tubin që shtrihet nga veshi i jashtëm në veshin. Përveç ndihmës për një person të dëgjojë, kanali i veshit ka shumë funksione të tjera, të tilla si mbrojtja e veshit të brendshëm delikate nga bakteret dhe papastërtitë harmoniqhealth.com, dhe ngrohja e ajrit para se të hyjë në veshin e brendshëm.

një gamë e problemeve shëndetësore mund të ndikojë në këtë zonë të ndjeshme, duke përfshirë infeksionin, inflamacionin dhe dëmtimin. H2> Cili është kanali i veshit? dhe pjesët e brendshme. Kanali i veshit dhe kërc i jashtëm i veshit përbëjnë veshin e jashtëm. Kanali i veshit transporton tingullin nga veshi i jashtëm në veshin, i cili është në veshin e mesëm.

Kanali i veshit është i ekspozuar në mënyrë të drejtë ndaj mjedisit. Kjo është arsyeja pse ajo mbron veten me shumë gjëndra të specializuara, të cilat prodhojnë dyllin e veshit, ose cerumen. Ai gjithashtu zmbraps ujin, duke mbrojtur kanalin e veshit dhe veshin nga dëmtimi. Dylli më pas thahet dhe bie nga veshi, zakonisht në thekon të vegjël. Megjithëse mund ta shohin të bezdisshme, kjo simptomë nuk tregon zakonisht një problem serioz. Disa raste, alergjitë mund të shkaktojnë veshë të kruar. Për shembull, alergjitë ushqimore, riniti alergjik dhe alergjitë ndaj substancave të tilla si llak i flokëve mund të shkaktojnë që veshët të kruhet. siç janë parazitët ose bakteret. Në të kundërt, riniti alergjik mund të jetë për shkak të alergjive nga poleni ose pluhuri. Një person gjithashtu mund të marrë antihistamines mbi-counter (OTC).

Psoriasis është një gjendje inflamatore që shkakton pllaka të ngritura në lëkurë që mund të godasë, kruhet ose djeg. Ekzema e veshit mund të shkaktojë lëkurë të thatë dhe të thatë rreth kanalit të veshit, si dhe ënjtje. PU, dylli i veshit dhe objektet e huaja. Ndonjëherë, kjo rezulton nga përdorimi i shtupave të pambukut. Shtytja e shtupave të pambukut në vesh mund të kompaktojë dyllin e veshit dhe ta shtyjë atë më larg brenda veshit, duke shkaktuar një bllokim. Megjithatë, ndonjëherë, trajtimi nga një mjek është i nevojshëm për të hequr dyllin e akumuluar. Ky është emri i zakonshëm për një infeksion të kanalit të veshit që një person mund të fitojë gjatë notit. Sidoqoftë, njerëzit që kalojnë shumë kohë jashtë mund të kontraktojnë infeksionin gjithashtu.

bakteret, dhe herë pas here kërpudhat, mund të shkaktojnë veshin e notarit. Simptomat përfshijnë:

 • Inflamacionin në kanalin e veshit
 • Shkarkoni nga veshi

Mjekët zakonisht e trajtojnë këtë gjendje me veshët e antibiotikëve.

Veshi i Surferit

Veshi i Surferit bën që rritjet e kockave të shfaqen në kanalin e veshit. Mjekët besojnë se gjendja zhvillohet kur njerëzit shpesh përjetojnë ekspozim ndaj kushteve të lagështa, të ftohta, të tilla si kur surfojnë, zhyten ose bëjnë sporte të tjera ujore. . Njerëzit mund të ndihmojnë në parandalimin e gjendjes duke veshur shirita të posaçëm, ndërsa janë në ujë.

Absceset

Një abscesi është një gungë që përmban qelb. Absceset mund të zhvillohen spontanisht ose si rezultat i një infeksioni. Simptomat e një abscesi në kanalin e veshit përfshijnë:

 • dhimbje
 • Cruaring
 • acarim
 • ënjtje
 • Humbja e përkohshme e dëgjimit
 • Një ndjenjë e presionit ose plotësisë në vesh

Për të trajtuar një abscesi, një mjek krijon një prerje të vogël në abscesin për ta kulluar atë. Një person më pas do të ketë nevojë për pika antibiotike. Mjekët e quajnë këtë stenozë të kanalit të jashtëm auditor.

Njerëzit mund ta kenë këtë gjendje nga lindja ose ta fitojnë atë më vonë në jetë. Ndër shkaqet e mundshme janë operacioni, radioterapia, keqformimi dhe infeksionet kronike. është një rritje jokanceroze që mund të zhvillohet në kanalin e veshit, megjithëse kjo është e pazakontë. Kolesteatomat mund të zgjerojnë dhe bllokojnë kanalin e veshit, të gërryen kockën e kanalit të veshit, si dhe të shkaktojnë infeksione kronike. Kjo është arsyeja pse mjekët zakonisht zgjedhin t’i heqin ato përmes një procedure të vogël kirurgjikale. Anydo lloj pengimi në kanalin e veshit, përfshirë stenozën, rritjet dhe infeksionet, mund të jetë një shkak i mundshëm i gjendjes. shumë zhurmë në sfond. Njerëzit gjithashtu mund të përjetojnë një zhurmë graduale ose shurdhër të tingujve.

Për disa, është e mundur të hiqni shkakun e pengimit dhe të rivendosni dëgjimin. Të tjerët mund të përfitojnë nga implantet që japin tinguj në veshë. disa hapa të thjeshtë. Këto përfshijnë:

 • Pastrimi i butë: Kur pastroni veshin, është e rëndësishme të pastroni vetëm pjesën e jashtme. Një person nuk duhet të shtyjë objekte të tilla si shtupa pambuku në vesh. Është normale të kesh një venull të veshit brenda kanalit të veshit, pasi veshi përdor dylli për të pastruar vetë. Veshët nga bakteret dhe kushtet e ftohta, të lagështa. Ata duhet të veshin kapuç mbrojtës ose tavolina të veshit dhe të thahen me kujdes veshët pasi të dalin nga uji. . Njerëzit gjithashtu mund të jenë në gjendje të blejnë veshë të mjekuar OTC për sëmundje të vogla, siç janë infeksionet e buta.

Mësoni se si t’i pastroni veshët me siguri këtu. Doktor

Një person duhet të konsultohet menjëherë me një mjek nëse ata po përjetojnë ndonjë nga simptomat e mëposhtme në vesh:

 • Kruajtje e vazhdueshme
 • ënjtje
 • Një ndjenjë e presionit ose plotësisë
 • dhimbje
 • Shkarkimi
 • Humbja e dëgjimit

Njerëzit nuk duhet të Përpjekje për të hequr bllokimet me dorë në shtëpi. Nëse veshët nuk e ndihmojnë zbutjen e dyllit të veshit të ndikuar, ata duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. > Përmbledhje

veshi përbëhet nga tre zona të dallueshme: veshi i jashtëm, i mesëm dhe i brendshëm. Kanali i veshit, i cili është pjesë e veshit të jashtëm, është një tub që lidh kërcin në pjesën e jashtme të veshit me veshin. dhe çrregullimet e lëkurës, siç është ekzema. Nëse një person përjeton ndonjë simptomë, një mjek mund të diagnostikojë shkakun dhe të rekomandojë trajtimin më të mirë.

vesh, hundë dhe fy Shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale .

Cart

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop